Sabtu, 2 Julai 2011

REMEMBER BACK..

dah lama saya tinggal kan dunia bloging nie coz saya kurang sihat.. demam selama seminggu but still lagi batuk-batuk.. tapi nak juga share memory yang paling best.. tak ada memory yang paling best selain ingat balik zaman-zaman sekolah dulu.. memang macam-macam kenangan.. baru-baru nie ada seowg member upload pic time kitaowg sekolah dulu.. soo boleh laa kitaowg imbas-imbas balik kenangan yang kitaowg lalui.. memang sangat-sangat rindu lorh.. kalau boleh nak je kembali ke zaman sekolah-sekolah dulu.. hahahahaaaaaa







tadaaa... nie laa bebudak kelas saya.. time nie kitaowg FORM 5 kalau tak silap.. muka seowg2x tak boleh blah.. muka poyo + kebudak-budakan gitu.. hahahaaa... time nie semua hodoh2x.. but now sekarang bila jumpa kawan-kawan, semuanye comel2x + lawa... guru kelas kitaowg tu ustazah.. but anak-anak murid dye perangai hodoh2x belaka.. nak tahu serba sedikit tentang kegilaan kelas kitaowg???  meh cek nak kasi tahu... baca list dekat bawah erk one by one..





KERENAH KAMI BERSAMA..

  • kitaowg pernah buat kecoh satu sekolah.. memang sampai kes berat lorh jugak.. then kitaowg punya guru kelas punya marah sampai dye jalan dari bilik guru nak ke kelas kitaowg tingkat 5 sambil beleter-beleter apa tah.. sesampai jaa dye dekat tingkat 3, dye jatuh and pengsan.. last2x ada budak kelas lain datang gtau kitaowg, then apa lagi.. terus lari dapatkan dye and bawak dye g bilik guru... lepas pada tu dye dapat cuti dalam 3 hari kowt.. memang dalam tempoh tu rasa selamat giler.. lepas2x dapat tahu dye dah mula kerja balik.. memang bersiap sedia menahan telingan lorh.. 2 jam kelas dye, 2 jam jugak dye guna untuk basuh kami semua.. 


  • kitaowg tak pernah insaf okey biar pown berapa puluh jam nak beleter pown.. hahahahaaa... kitaowg jugak pernah kena kejar dengan penolong disiplin.. atas sebab kitaowg bawak naik basikal ke kelas kitaowg di tingkat 5 lepas waktu sekolah... cuba fikir, hodoh punya perangai.. bukan da pape pown.. just lumba-lumba basikal jaa kowt dekat atas tu.. tengah asyik bermain then terdengar suara owg jerkah dari bawah.. bila tengok jaa pakat-pakat lari lintang punkang, macam lorh kat blok kitaowg tu ada banyak jalan and tangga kan.. alih-alih akan jumpa jugak dengan cikgu tu dekat bawah.. bincang punya bincang kitaowg pow turun laa dengan bawak basikal kitaowg.. ingat nak kena rotan dah, last-last kena tengking jaa... keesokan paginya.. time perhimpunan tu, cikgu tu panggil nama kitaowg seowg2x keluar berdiri depan tapak perhimpunan.. banyakkan dengan semua cikgu ada, budak2x satu sekolah kowt tengok muka kitaowg.. nak tak na kena jugak wat slamber mendengar cerita pagi mengenai kisah kitaowg bawak naik basikal.. lepas tu kena ketawa plak... memang memcabar...


  • kelas kitaowg jugak adalah kelas yang paling banyak handphone ke sekolah.. but ada konco-konco pengawas yang membantu.. if ada rondaan jaa memang diaowg akan beritahu... soo xpayah takut untuk bawak handphone kesekolah okey.. hahahahaaaaa


  • bukan setakat tu jaa, kitaowg juga memang suka kenakan owg.. time maka memang kitaowg tak beli makan, but kitaowg still akan kenyang dengan pergi makan makanan bebudak lain.. memang budak slamber tak tahu malu + takut biarpown dah banyak kali kena warning dengan guru kelas, guru disiplin and pengetua.. selain tu kitaowg jugak da kacau seowg budak pompuan tu dengan mengatakan nak berkanalan and mengorat dye.. cara dye tak susah just mesej dengan ayat-ayat jiwang, belagak macam lelaki, biar pown macam tu bila budak tu nak tahu betul atau tidak, terpaksa la mintak tolong adik saya and upah adik saya untuk bercakap, asalkan budak pompuan tu percaya and rancangan berjalan dengan lancar.. hahahaaa.. lama jugak kitaowg mainkan budak tu, dan budak tu pown suka + gatai = memang tak suka.. last-last finalexam pown nak dekat, soo mintak maaf dekat semua owg termasuk dekat budak tu...gilaa memang takowt jugak nak mengaku, tapi exam punya pasal kena jugak laa..time rehat jumpa budak tu, cerita dekat dye dari A sampai Z, lepas habis cerita kitawog rasa lega and ketawa puas- puas,. budak tu plak dok menangis sebab malu.. hahahahahaaaa.. memang kejam...


  • seperti sekolah owg lain, sekolah kitaowg jugak ada buat solat berjemaah (ZOHOR) sebelum balik sekolah, kitaowg memang rajin sangat pergi,kalau tengok pada senarai nama tu, memang nama kitaowg sentiasa ada and memang tak pernah tak ada, but bila nak mula solat jaa, memang kitaowg semua hilang.. kitaowg lari lepak dalam kelas.. ada satu hari tu tengak seronok-seronok bermain, last-last ustaz naik ke kelas kitaowg sambil pegang rotan.. kali nie memang bukan setakat pegang, memang betul-betul kena balun habis... lepas kena rotan, kitaowg semua g surau, ambil air sembahyang and tulis nama dekat senarai nama budak ponteng.. then kitaowg pown jalan masuk dalam surau, tengah-tengah berjalan tu tetiba ustaz panggil and cakap, "bila masa aku suruh hampa sembahyang dekat dalam surau.. ".. kitaowg pown tercengan arr, habis tu nak solat dekat mana kan, tak kan dekat dalam toilet plak kowt.. then dye suwoh kitaowg solat dekat tempat baik punya... nak tahu dekat mana???         jeng...............      jeng.............     jeng...........      dekat tengah panas, atas batu tepi tempat bebudak sekolah letak basikal... dan palaing tak boleh tahan, saya plak yang kena jadi TOK IMAMnya... adooiiii... memang malu gilaa arr... tapi rasa ALHAMDULLILLAH jugak laa ustaz buat macam tu, at least dapat jugak rasa solat tengah panas and atas batu.. serius cakap lepas pada tu memang terasa dalam diri nak insaf.. nikmatnya memang sangat-sangat best..


okey setakat itu sahaja cerita kitaowg.. kitaowg tu bukan satu kelas okey, hanya geng-geng saya saja.. KETUAnya adalah saya.... PENOLONGnya adalah kueya.... and KONCO-KONCOnya adalah nana, chibam, isz, and wahida...kah kah kah....


moralnya dekat sini, kaowg jangan laa ikut perangai kitaowg semua okey.. but now saya dah bertaubat, and tak buat dah kerja-kerja tak berfaedah tu.. saya nak jadi budak baik... untuk pengetahuan kauowg semua, sekolah kitaowg nie adalah sekolah perempuan semua.. soo da bebudak laki, tu pasal tak tahu malu sampai boleh buat kerja-kerja tu semua..


setakat ini dulu.. papai dear...









2 ulasan:

aniswany berkata...

mak aii ..buas nyaa ..hikhik =p

sukasukisaja berkata...

hehehee... iya sangat2x buas dulu tapi tidak sekarang.. i good girl now.. hahahaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...